Noutajien tokoilussa Nappi oli esimerkkikoirana. Vitsit se on kiva, perusasento ja sivulle siirtyminen on nyt hyvällä mallilla. =)

Ohjatuissa treeneissä aiheina tänään luoksepäästävyys, paikalla olo, kaukokäskyt, seuraamista ja hyppy. Oli ihanaa olla Napin kanssa treeneissä! Nyt se oli ok kuulolla. On se sitten jännä koira kun siihen vaikuttaa herkästi asiat. Luoksepäästävyydessä se edelleen haluaa nousta "tuomaria" vastaan. Sitä pitää treenata enemmän! Paikalla olo täys 10. Ei moitittavaa.
Kaukoissa näköjään ennakoi käskyjä. En oo kiinnittänyt huomiota aiemmin.
Seuraamisessa Nappi oli pop, ohjaaja aluksi hiipi ja oli epävarma. Seuraaminen oli parempaa kun mua huomautettiin. Lopuksi hyppy, jonka piti olla se meidän varma liike.

Nappi on nyt kotona alkanut kantamaan Ellin ruokakuppia mulle ja oon palkannut sitä siitä. Samoin ulkona se tuo mulle kaikki löytämänsä pullot ja tölkit, josta tietty kehun sitä. No meikäläinen meni ja laittoi pakasterasian esteen toiselle puolelle ja sen kannen päälle palkan. Nappi hyppäs hienosti, meni ja söi palkan ja otti rasian suuhun. Minä pölvästi torun sitä ja komennan seisomaan, Nappi meni maahan. Joo joo, musta-valkoista koiran kouluttamista juu. Eilen sai palkan kun kantoi kippoa, tänään torut. Voi per****!!!!!

Otettiin sitten hyppyä useamman kerran, muutaman kerran Nappi yritti mennä esteen takana maahan. Sain kuitenkin sen tekemään ok hypyn muutaman kerran ja jopa jäämään seisomaan sinne niin että pääsin kiertämään sen viereen, kehuin ja palkkasin.

Tämän koiran kanssa pitää oikeasti treenata erilailla asioita, muttei jankuttaa liikaa, tehdä paljon onnistuneita suorituksia jotta sen motivaatio pysyy. Oma moka tuo hyppy homma, mut sen korjaan!