Kirjoitetaanpas sitten vähän tarkemmin noista saaduista treenivinkeistä. Treenasimme tosiaan neljässä pisteessä, aiheina seuraaminen, hyppy, jäävät liikkeet ja kaukot. Seuraamispisteessä saimme vinkkejä liittyen palkkaamiseen. Minun pitäisi päästä palkkaamaan paremmin Nappi katsekontaktista jotta se vahvistuisi. Tähän kouluttaja ehdotti että laitan makupalan suuhuni. Tämän jouduin tyrmäämään sillä EN missään nimessä tule laittamaan makkaraa, lihapullia taikka verilättyjä suuhun!! Toinen palkkausvinkki liittyi palloihin, Napin kanssa pitää jatkaa leikkimistä ja palkata pallolla/lelulla. Yksi tapa saada Nappi pitämään paremmin kontaktia on laittaa pallo kiinni treeniliiveissä hartian kohdalla olevaan tarranauha-systeemiin. Jos saisi sillä sitä kontaktia paremmaksi.

Hyppypisteessä saimme neuvoksi treenata perusasennosta lähettämistä ja loppuasentoa. Treenasimme kestoa loppuasentoon (seisominen) ja sitä että Nappi kestää minun siirtymiseni vierelle ja peruasentoon siirtymistä.
Viime sunnuntaina treeneissä saimme ohjeeksi treenata hyppyyn vauhtia ja unohtaa toistaiseksi ne perusasennot. Treenasimme siis niin, että heitin Napille pallon esteen yli ja annoin hyppy käskyn. Treeniryhmämme kouluttaja oli sitä mieltä että ensin pitää saada vauhtia ja intoa lisää hyppyyn ja sitten vasta alkaa treenaamaan niitä perusasennosta lähtöjä ja esteen taakse seisomaan jäämistä + minun siirtymistä sinne. Tässä taas näkee miten kouluttajien mielipiteet ja neuvot eroavat toisistaan. Ja sehän on toki ihan ok, ja luonnollista. Jokaisella on oma käsityksensä asioista ja molemmat on yhtä hyviä. On sitten ohjaajasta kiinni mitä tapaa koirallensa käyttää. Koska Napilla on enemmänkin taipumusta hitaisiin liikkeisiin tulen nyt keskittymään (myös tässä liikkeessä) siihen että Nape tekee hommat nopeammin ja alan sitten vasta laittamaan liikettä "kasaan".

Jäävissä liikkeeissä sain neuvoja joita jo noudatan. Jutustelimme lähinnä siitä miten Napille saa vauhtia istumiseen ja maahan menoon. Seisominen siltä sujuu. No onpa kumma, heh, kun ei tarvi ku seistä paikoillaan! :) Mutta tosiaan teen jo niin kuin meitä ohjeistettiin ja sen kouluttajallekin kerroin. Voi olla että tuo koipi vamma vaikutti siihen ettei kouluttajan mielestä meidän kummankaan tekeminen vaikuttanut kovin osaavalta ja vauhdikkaalta. ;)

Kaukoissa saimme neuvoja palkkaamiseen ja siihen ettei kannata junnata sitä liikerataa. Tein istu-maahan rumbaa ja neuvottiin että tehdä vaan yksi liike --> palkka ---> vapautus niin ettei se oo puuduttavaa koiran mielestä.

Kaiken kaikkiaan musta oli kiva treenata noutajaporukalla. Eniten sain irti tuosta kaukopisteestä, muiden pisteiden neuvot olivat jo tuttuja. Mutta oli tosi kiva näyttää tämän hetkistä osaamistasoa muille ja saada palautetta siitä. Yksin treenatessa ei ole mahdollisuutta kehittyä. Kiva että tälläinen päivä järjestyi ja toivon mukaan näitä tulee vielä lisää.

Tällä hetkellä treenaamiset on nyt nollassa, sillä meikäläinen liikkuu särkylääkkeiden ja kyynärsauvojen varassa. En tällä hetkellä pysty edes käyttään Nappia lenkillä saati sitten treenaamaan. :( Toivottavasti saan kunnon diagnoosin ja lääkärit alkavat jotain tekemään asian suhteen!