Käytiin eilen tokotreeneissä. Olin ajatellut että Napilla voisi olla virtaa kun kamalasti ei olla touhuttu mitään isompaa ja ennen treeniä se yritti loikata ihmisten päälle. Treenipaikalla mulla olikin ihan erilainen koira mukana. Nappi vaan katseli eikä oikein innostunut mistään. Sain tehdä paljon töitä että edes vähän sain siihen virtaa.

Aiheina oli luoksepäästävyys, paikallaolo, luoksetulo käskytettynä, hyppy ja liikkeestä maahan.
Luoksepäästävyydessä halusi nousta seisomaan ja vastaanottaa kouluttajan. Paikalla olo meni hienosti, eihän siinä "tarvi" tehdä mitään. Tää liike on aina ollut hyvällä mallilla. Jälleen vierestä lähti koira, muttei se haitannut.
Luoksetulo oli ihan outo. Seurautin pikku pätkän kohtaan mihin koira piti jättää ja annoin istu käskyn. Nappi ilmeisesti ei ollut varma onko sen seurattava vai ei, sillä lähti mun mukaan askeleen verran mutta jäi kun uusin istu käskyn. Kutsuessani luokse lähti kyllä tulemaan, mutta sitten mun lähellä alkoi epäröimään ja hidasti jääden katseleen. Lähti kiertään mun takaa mutta sitten jäi kummallisesti vasemmalle puolelle varovasti häntää heiluttaen. Tarvitaan siis enemmän loppuasento treeniä!! Saatiin taas palautetta koiran verkkaisesta vauhdista ja siihen vinkkejä.

Hyppy meni taas ihan hyvin. Muutaman kerran ennen meidän vuoroa muistuttelin Napin mieleen liikkeen ja osas kivasti. Tein pari kertaa niin, että heitin verilätyn puolikkaan esteen yli ja lähetin. Viimeinen oli niin, ettei toisella puolella ollut palkkaa ollenkaan. Saatiin tästä liikkeestä kehuja. Nappi jäi joka kerta myös esteen taakse seisomaan hienosti ja odotti että kierrän esteen sen luokse. Tähän saatiin vinkiksi tehdä vaihtelevia treenejä. Välillä nakata lelu/makupala ja välillä tehdä vaikka niin että joku toinen vie sen niin ettei koira näe. Luottamus siihen että palkka on esteen takana kasvaa.

Liikkeestä maahan. Jepjep. Se meidän hitaus tässä aina tökkää. Vaikka kuinka yritin innostaa Nappia se teki puoliteholla, josta johtuen liike on hidas. Juttelin kouluttajan kanssa tästä ja yleisesti Napin treenaamisesta ja se sanoi siten, että kannattaa miettiä mikä on se koiran päälaji ja panostaa sitä ajatellen kaikkensa. Tokihan voidaan edelleen ottaa tokoa, mutta sitten liikkeet on aina hitaita ja niistä tullaan sakottamaan.

Lopuksi tehtiin hauska kontaktiharjoitus. Koirakot muodostivat ympyrän ja yksi koirakko meni ringin keskelle. Muiden riehuessa ja leikkiessä keskellä olevan koiran piti pysyä kontaktissa. Nappi teki tosi hienosti tämän! :) Kyllä olin tyytyväinen kun nyt olenkin hinkannut perusasentoa!! :)