Osallistuimme Napin kanssa OSN:n taipparikurssille. Lauantaina käytiin läpi teoriaa koiran kouluttamisesta, taipparikoesääntöjä ynnä muuta. Sunnuntaina oli sitten vuorossa koirien kouluttaminen rastityyppisesti. Ensimmäinen rastimme oli riistaan tutustuminen. Siellä oli varis, variksen siipi ja lokki. Nappi nuuski ensin varista, sitten lokkia ja kääntyi variksen suuntaan ja otti sen suuhun. Tuli mun lähelle, kehuin kovasti ja rapsuttelin. Irroitti myös ihan nätisti, josta olin kieltämättä hieman yllättynyt. Laitoin variksen maahan ja Nappi sieppasi sen sieltä uudestaan suuhun kahdesti... :) Vasta kolmannen irroituksen jälkeen sain pidettyä Napin sen verran takanani ettei yltänyt nappaamaan varista suuhunsa. Rastinvetäjä sanoi, että voimme siirtyä seuraavalle rastille sillä tällä koiralle ei ole mitään ongelmia riistan kanssa. :)

Seuraava rasti oli markkeeraus. Tehtiin ihan pikkuiset markkeeraukset, sillä mielellään en Nappia päästänyt irti. Tiesin nimittäin että se todennäköisesti suuntaa jonnekin ihan muualle kuin mun luokse. Saatiin kyllä vinkkejä miten jatkaa treenaamista. Positiivista on se, että Nappi on kiinnostunut dameista ja ottaa ne mielellään suuhun. Nyt pitää vaan saada luovutus kuntoon.

Kolmas ja samalla viimeinen rasti oli hakuruutu. Siellä sitten päästin Napin valloilleen sillä halusin näyttää ongelmamme koko kurjuudessaan ja saada konkareiden vinkkejä. Nappi meni kyllä damille mutta lähti sitten se suussaan viiletään pitkin ja poikin metsää. Meikäläinen viuhtoi toiseen suuntaan koiraa kutsuen... No eihän siitä mitään tullut. Nappi meni sitten lopulta lähellä vuoroaan odottaneen koirakon luokse, josta sitten kävin sen niskasta hakemassa pois. Ei muuta kuin koira remmiin ja puuhun kiinni. Ja itse puuskuttamaan urheilusuorituksen jälkeen happea. ;)

Työmaata siis on. Saatiin neuvoksi opettaa sille 100% varma luoksetulo. Pitää etsiä jostain se pilli ja alkaa opettamaan se sille niin varmaksi että tulee myös sen damin kanssa luokse.
Aikalailla neuvot noudattivat sitä kaavaa minkä jo itse tiesinkin. Mukava viikonloppu meillä oli ja sai kyllä kovasti sitä treenimotivaatiota ja intoa!! :) Viikonloppu oli samalla mukava sosiaalinen tapahtuma noutajahenkisessä porukassa. Oli mukava nähdä kun paikalla oli niin paljon koiria (ilmottautuneita koirakoita oli 60 + turistikoirat päälle) ja Nappi kuitenkin käyttäytyi aika kivasti. Villi vilpertti se kyllä on, ja välillä yritti moikkailla muita koiria mutta noin yleisesti ottaen olin tyytyväinen koiraan. Kiva oli myös nähdä muita kikkuroita omistajineen, paikalla oli kaiken kaikkiaan 6 kikkuraa.