Aamun onnistuneiden treenien jälkeen suunnattiin vielä tokoilemaan. Alussa kun odottelimme tunnin alkamista treenasin Napin kanssa hyppyä ja seuraamista. Täytyy sanoa, että seuraaminen oli paremmalla tasolla kuin luulin. Kun itse olen varmempi ja luotan koiraan se tekee ihan ok seuraamista. Tein pysähdyksiä, käännöksiä, täyskäännöksiä ja ne meni ihan jees. Nyt vaan pitää itse liikkua reippaaminen ja luottaa siihen että Nappi tulee perässä. Hypyssä keskityin siihen että Nappi irtaantuu ja saimmekin ihan kivoja hyppyjä aikaan.

Sitten alkoikin tunti. Aiheina ruutu ja temppurata sekä luoksepäästävyys ja paikallaolo.
Ruutu meni kivasti etenkin kun ottaa huomioon ettei olla sitä moneen kuukauteen treenattu ollenkaan. Senpä takia ruudussa olikin kuppi jossa palkka. Nappi meni ihan kivasti ruutuun, söi palkan ja toi kupin. Sitten teimme ilman kuppia, jolloin Nappi kyllä meni ruutuun mutta ehti nuuskutella merkkejä ensin. Ruudussa laitoin sen maahan ja kävelin luokse. Yritti nousta ennen aikojaan mut muuten ok. Sitten vielä kerta kupin kanssa, Nappi meni vauhdilla kupille, söi palkan ja toi kupin. :)
"Teillä ei ainakaan oo ongelmaa noudossa!"
"-No, ei tällä hetkellä"

Sitten luoksepäästävyys ja paikallaolo sillä välin kun rataa rakennettiin. Luoksepäästävyydessä Nappi (edelleen) nousee/yrittää nousta tuomaria vastaan muuten ok. Paikallaolo meni ihan jees, tässä ei ongelmia. Täydet 2 minsaa, tosin kävin palkkaamassa minuutin kohdalla.

Sitten temppurata.
Rata alkoi 3 törpöstä, koiraa seurautettiin ja jokaisen törpön kohdalla piti tehdä perusasento. Sitten oli 2 hyppyä peräkkäin ja näiden välissä piti seistä. Näiden jälkeen oli penkki, jonka sai ylittää/alittaa. Sitten jätettiin koira istumaan, mentiin itse n.30 metrin päähän ja tehtiin luoksetulo. Luoksetulon jälkeen oli 4 törppöä jotka piti kiertää ja siitä siirryttiin alun törpöille. Ne suoritettiin nyt niin, että ohjaaja peruutti ja koira teki maahanmenot 3 ensimmäisen törpön kohdalla. Loppuun noutoliike ja rata oli suoritettu.

Okei. Napin kanssa lähdimme liikkeelle, seuraaminen oli ok, olisin toivonut hieman tiiviimpää. Istumiset ok nopeita mutta hieman vinoja. Hypyt oli hienoja, ja pysähdys keskellä upee! Vapaavalintainen penkki suoritettiin hienolla hypyllä. Sit Nappi istumaan, ja emäntä juokseen. Luoksetulo oli (napin suoritukseksi) nopea ja perusasento upee! :)
Sitten purkkien kiertäminen, toisen purkin kohdalla nuuski purkkia mut sain kuitenkin mukaan ja loppuun. Sitten emäntä pakittaa, mut unohdin maahan menot. Kouluttajan muistuttaessa nekin teimme ja ihan ok. Sitten nouto, tähän saimme lainata treenikaverin patukkaa kun omaa noutokapulaa/lelua ei mukana ollut. Nappi lähti kivasti, patukalla nuuski ja otti lopulta suuhun ja toi mut sylkäs maahan mun edessä. Pyysin hakeen uudestaan ja toi käteen.

Rata meni kaiken kaikkiaan kivasti ja olin kyllä tyytyväinen Nappiin! :)
Nyt pitää vielä hio hyppyä, seuraamista ja luoksepäästävyyttä niin eiköhän tämä tästä.