Napin kanssa ollaan nyt parina päivänä käyty lähinnä vaan lenkkeilemässä ja uimassa. Juuri muuta ei olla tehty kun halusin antaa pojalle pari vapaapäivää. Ei ala treenaaminen maistua kummastakaan puulta kun pitää välillä taukopäiviä. Tänään sitten vuorossa oli kimppatreenit! Nauru

Olimme sopineet Minnan ja Madden kanssa treenit Rantsilaan. Paikalla oli myös Reija Elli-labbiksen kanssa. Aluksi käytettiin koiria kastautumassa jotta se uimaan lähteminen itse treenissä olisi helpompaa.

Mikko laitettiin veneen kanssa ulapalle heittämään markkeerauksia. Napin vuoro oli ensin, ja kyllä vain oli se ensimmäiselle damille lähteminen uittamisesta huolimatta hankalaa. En sitten tiedä olisiko pitänyt uittaa sitä reilummin? Nyt se kävi pari kertaa pulikoimassa, turkki kuitenkin kastui kauttaaltaan...

Ei oikein lähtenyt ensimmäiselle damille, joten heitettiin toinen ja sille lähti sitten uimaan ihan ok. Ensimmäisen jälkeen ne lähtemisetkin sitten helpottui. Haetutin Napilla kaiken kaikkiaan 4 ykkösmarkkeerausta. Ihan kivasti meni. Luovutukset ok.

1243102697_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kun muutkin koirat olivat tehneet vesimarkkeerauksia siirryimme hieman ja teimme hakualueen rantavitikkoon. Halusimme vaihtelua ja erilaista maastoa. Itse alue oli aika laaja ja dameja oli vedessäkin. Nappi toi ensimmäisen damin tosi hienosti, en edes ehtinyt kutsua sitä ja päätinkin katsoa tuoko loputkin yhtä vauhdikkaasti ilman luoksetulopillitystä. Toisella damilla jäi sitten nostaan koipea. Huuto Menin vastaan, otin damin pois ja laitoin Napin istumaan siihen pissakohtaan dami suussaan. Palasin lähetyspaikalle ja kutsuin luokse. Tuntui menevän perille, sillä 2 seuraavaa damia etsi, otti ja toi luokse vauhdikkasti. Myös lähetykset olivat ok, lähti sinne minne käskinkin. Lopetinkin treenin tähän.

1243104253_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1243102927_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihan mukava fiilis jäi. Nappi käyttää nenäänsä hyvin, palautukset olivat vauhdikkaita eikä luovutuksissa ollut ongelmia. Se mitä pitää treenata on uimaan lähteminen, ja tottelevaisuutta. Uidahan se osaa, ja uikin mielellään pitkiäkin matkoja se veteen meno vaan tuntuu hankalalta aina sen ensimmäisen damin kanssa.

Kotiin kun päästiin leikkasin Naperolle kesätukan. Sillä kun tuntuu kasvavan turkki tosi nopsaan enkä aina ole näyttelyynkään uskaltanut sitä tarpeeksi trimmata niin nyt ajattelin kokeilla että kuinka lyhyeksi sen oikeasti voi leikata. Ja muutenkin kesähelteillä varmasti kivempi olla vähän lyhyemmän turkin kanssa. Turkkia lähti pari kolme rikkalapiollista eikä Nappi ole vieläkään kalju. Samalla löytyi kesän ensimmäinen punkki kyynärpäästä. Taisi olla tuliainen Rantsilasta, joten ihan hyvä vaan että tuli alettua turkin lyhennykseen eikä punkki kovin kauaa ehtinyt kiinni olla.