Näin ihan aluksi tavoitteena on tietysti startata alokasluokassa. Kaverin blogia lukiessani huomasin hänen tehneen koiran osaamisesta koonnin. Ajattelin että se tekee hyvää meillekin. Miettiä mitä koira jo osaa ja mitä pitää vielä treenata ja hioa.

Aloitetaan siis siitä miltä tämän hetkinen osaamistaso näyttää alokasluokkaa ajatellen.

Luoksepäästävyys on ihan hyvällä mallilla. Nappi mielellään moikkaisi ihmistä mutta on treeneissä pysynyt ihan kasassa. Tosin ei olla nyt hetkeen treenattu. Sitä pitääkin nyt treenata!

Paikalla makaaminen on myös hyvällä mallilla. Treenattiin pariin otteeseen viikonloppuna. Olin jonkun matkan päässä ja palkkasin välillä. Nappi pysyi paikalla vaikka tosi lähellä ollut koira nousi.

Seuraaminen on tällä hetkellä liikkeistä se jota pitää eniten treenata. Paikka on ok, mutta siihen pitää saada enemmän kestävyyttä ja intoa.

Liikkeestä maahan meno toimii. Saisi tosin olla nopeampi.

Luoksetulo toimii. Tehtiin viikonloppuna useampikin treeni. Ei tosin olla vielä yhdistetty siihen perusasentoon siirtymistä. Sitä pitää vielä treenata.

Liikkeestä seisominen toimii. Olin tosi tyytyväinen kun viikonloppuna tätä treenattiin ja se toimi niin hyvin. Jätin Napin seisomaan ja kävelin itse eteenpäin. Hetken päästä käännyin katsomaan mitä takana tapahtuu kun kuulin ääniä, vieressä treenikaveri oli nakannut noutokapulan koiralleen... Nappi otti 1-2 askelta noutokapulaa kohti mutta pysähtyi! Otettiin uudestaan ja pysyi hyvin vaikka itse liikuin niin koiran edessä kuin sivullakin.

Estehyppy toimii hyvin. Viikonloppuna treenasin sitäkin ja jää esteen taakse seisomaan.

Summa summarum. Treenattavaa on, mutta kaiken kaikkiaan asiat on oikein hyvällä mallilla. Nappi on kuitenkin vasta sen 8 kk joten eiköhän tästä hyvä tule. :)  Kikkuraurokset on vielä suht hitaita kehittymään.