1650 kilometriä lisää Ooppelin mittariin ja viikko leireilyä takana. Lähdimme koirien kanssa kohti Loviisaa ja SNJ:n kesäleiriä sunnuntaina klo 11 ja palasimme eilen kotiin n. klo 23. Väsyneenä mutta jälleen uutta oppineena. Neitsytmatka SNJ:n leirillä sujui kivasti, treenasimme Napin kanssa tokoa ja osallistuimme mätsäriin sekä toto-juoksuun. Lisää reissun virallisimmista ja epävirallisimmista tapahtumista omissa kategorioissaan. Nyt pukkaa reissuraportti.

Matka Loviisaan sujui yllättävän kivuttomasti. Pysähdyttiin matkalla aina kun siltä tuntui ja pissatin koirat. Alkumatka ajattiin ihan yksinämme mutta loppu matka mentiin Sinin perässä kun olimme ensin pysähtyneet yhdessä syömään. Pidin puolen tunnin tauon ajamisesta Sinin ottaessa etumatkamme kiinni. Leiripaikka oli kiva samoin leirin henki. Iltaohjelma oli taas jotain ennennäkemättömän hulvatonta! :) Kiva fiilis jäi leiristä.

Osallistuimme yhteen illanviettoon koirien kanssa ihan aktiivisesti mutta muuten olin katsojan roolissa. Toto-juoksussa Nappi sai epävirallisen viidennen tai kuudennen sijan ajalla 7,7 sekuntia! Ei ollenkaan hassummin, taisi olla tasan sekunti enemmän kuin bordercolliella! Elli Epeli "värivirheellinen labradoori" tuli pentujen luokassa kakkoseksi! Kivaa oli ja aika kului tosi nopsaan. Perjantaina suuntasimme sitten nokan kohti Piikkiötä ja kiharaleiriä.

Menomatka oli hieman pidempi kuin olisi pitänyt, teimme mutkan Helsingin keskustan kautta mutta tulipa nähtyä nyt ensimmäistä kertaa pääkaupunki. Yllättävän lungisti siellä pystyi ajelemaan vaikka hetki piti miettiä että tarviiko ratikoita väistää vai ei.... Siinä Miettisten perässä ajaessa ja liikennevaloissa pysähtyessämme alkoi Ooppeli Piippelin lämmöt nousta. Siinä kun on sellainen vika ettei joku flekti pyöri kunnolla ja näin kesäkuumalla auton ollessa tyhjäkäynnillä lämmöt pukkaa nousemaan. Pari kertaa jouduin sammuttamaan auton moottorin liikennevaloissa jottei ihan kiehumispisteeseen auto joudu. :) Nou panic.

Päädyimme kuin päädyimmekin leiripaikalle. Leiri ei alkanut parhaissa mahdollisissa merkeissä. Onnistuin nimittäin jättämään auton avaimet virtalukkoon ja lyömään kaikki ovet kiinni. Pieni mietintä mitä tehdä, rikonko ikkunan vai mitä. Soitto Ouluun miehelle, jonka vikaa kaikki tietenkin oli. Se että auton häkki-systeemin väliseinä on niin vitun tiukasti laitettu ettei sitä kautta murtautuminen oo helppo. Miehen vikaa, totta kai! Mitäs ei oo mukana kriisien varalta tai huolehtimassa siitä että tälläisissä tapauksissa kattoo emätänsä perään niin ettei se tee typeryyksiä ja että typeryyksien sattuessa ei ole paikaamassa esim. huolehtimalla siitä että vara-avain on paikalla. Helvatun äijät! No majapaikalta löytyi pihdit joilla pääsin sitten murtautumaan pitkän ja kiukkuisen tuokion jälkeen autooni ja sain kurotettua takaoven auki. Ehkä muistan taas hetken tarkistaa että avaimet on mukana! Tai kyllähän mä nytkin tarkistin, harmi vaan että taskussa oli huoneen avain, eikä auton... Anteeksipyyntö tekstaria Ouluun. Leiriväsymystä ja tempperamenttia. Huoh.

Leirillä osallistuimme Napin kanssa leirikisaan nome/wt tyyppisiin tehtäviin. Leirikokeen noviisiluokan ensimmäinen tehtävä oli ottaa koira lähetysasentoon viereen ykkösmarkkeerauksen ja laukauksen tullessa n. 30-40 metrin päässä. (oon tosi huono arvioimaan matkoja!) Koiran sai lähettää ilman eri käskyä. Nappi lähti vauhdikkaasti ja tuli kivasti myös luokse. Tämä meni hienosti.

Toinen tehtävä oli kaksiosainen. Ensin vietiin määrätylle paikalle koiran kanssa yhdessä dami ja palattiin lähetyspaikalle. Koiran rintamasuunta muutettiin, tuli ykkösmarkkeeraus. Tätä Nappi ei vissiin ihan nähnyt kun olin kumartuneena koiran ylle markkeerauksen tullessa. Pienen etsimisen jälkeen dami löytyi ja palautuskin oli ok. Sitten muistidami ja tämäkin ok.

Iltapäivällä ruuan jälkeen seurasi vielä hakutehtävä. Koiran nähdessä vietiin 4 damia niin että 1. ja 4. olivat suurin piirtein samassa linjassa keskenään ja 2. & 3. hieman korkeammalla rinteellä. Napille en ole opettanut hakua ollenkaan joten tästä en odottanutkaan huippusuoritusta. Toi kuitenkin alueelta 2 damia! 1. ja 4. Ei hoksannut lähteä syvemmälle etsimään, mutta tosi tyytyväinen olin koiran suoritukseen!

Finaaliin pääsi kummankin luokan 3. parasta. Sinne asti ei ylletty mutta kiva oli teettää koiralla erilaisia tehtäviä ja nähdä taso missä mennään!

Haun jälkeen treenasimme vielä hieman linjoja. 3 koiraa, Nappi, kikkurauros ja labbisnarttu pellolle. Kasat dameja kahteen muistipaikkaan lähetyksiä vuoron perään. Ensimmäisellä Nappi pudotti damin ja meni nuuskiin kikkurapoitsua. Saimme ohjeen siirtyä hieman kauemmaksi muista. Lähetyksiä vuoron perään. Nappi toi ihan kivasti pari damia. Mutta ongelmiakin oli etenkin loppupäässä. Kerran Nappi vaihtoi damin, kerran taisi jäädä kuselle ja kerran pysähtyi puolitiehen jääden makaamaan. Tuli kuitenkin kun komensin. Koirasta näki että on ihan poikki ja siihen riitti tämä treeni.

Näytimme pojalle myös riistaa. Kouluttaja heilutteli varista, heitti vähän matkan päähän jonne Nappi meni, nuuski hetken ja otti suuhun. Lähti menemään sivuun ja nosti koipea (!) jolloin kouluttaja meni kertomaan Napille että nyt ei mee ihan oikein tämä homma ja Nappi päätti katsoa parhaaksi tulla mun luokse.

Toisella kerralla teimme niin, että olimme kouluttajan kanssa vastakkain ja varis heitettiin meidän väliin. Nappi meni ja otti, yritti lähteä sivuun mutta kun huomasi että "paha kouluttaja" tulee niin päätti tulla mun luokse. Kiva treeni. Ja mä muuten otin variksen vastaan ILMAN HANSKOJA!

Peli on menetetty. Niin kuin mää vuosi sitten vannoin 2 asiaa, sen ettei meille KOSKAAN tule kuolleita lintuja pakkaseen enkä koskaan koske kuolleeseen elukkaan. Molemmat "lupaukset" on rikottu...

Kivaa oli myös Kikkuraleirillä! Saimme kotiläksyjä (tästäkin lajista) pitää treenata enemmän kaikkea! Linjaa, hakua, palautuksia ja tehdä niitä vielä niin että muitakin koiria on paikalla. Lisäksi koira pitää ottaa nomessa paremmin hallintaan ettei perseile (= kuseskele) tai karkaa töihin ilman lupaa.

Mukaan kotiin toimme reissusta n. 11 kiloa koiranruokaa, joten ei hassumpaa ollenkaan. Saavat jatkossa tienata itse ruokansa! :)