Tänä vuonna tammikuu taisi olla extralyhyt niin nopeasti se viuhahti ohitse. Juuri kun aloin muistamaan että ai niin vuosihan on jo vaihtunut niin vaihtuikin kuu! Näin helmikuussa lienee paikallaan tilannekatsaus - muistella mitä vuosi 2010 piti sisällään ja suunnitella vuoden 2011 touhuja.

Vuosi 2010 oli meillä ennen kaikkea muutosten vuosi. Koko vuosi meni oikeastaan rakentaessa sillä keväällä aloitimme talomme laajennusprojektin joka loppui vihdoin joulukuussa jolloin pääsimme muuttamaan takaisin muodonmuutoksen kokeneeseen taloomme.

Napin kanssa kävimme vuoden aikana neljästi näyttelyssä joista tuloksena 2 x EH, 1 x H ja 1 x ERI. Toukokuussa osallistuimme luonnetestiin josta loppupisteitä +140p. Osallistuimme myös kasvattajan järjestämälle leirille sekä erilaisiin toko ja nome koulutuksiin. Nappi pääsi myös isännän kaverina muutaman kerran käytännön metsälle ja pakastimeen saatiin täytettä. Kohokohta taisi olla Napin noutama metso. 

Elokuussa koimme surun hetkiä kun rakas Ellimme piti nukuttaa ikiuneen 11.8.  Ellin oireiden takana oli laajat allergiat joita emme saaneet kuriin lukuisista lääkekuureista ja ruokavalion vaihdoksesta huolimatta. Surutyötä teimme sitten syksyn.

Joulukuussa saimme vihdoin ilon hetkiä kun toinen tyttäremme syntyi. Meidän "pentu vuodessa" perinne sai jälleen jatkoa  

Tällä hetkellä en voisi tyytyväisempi koiraani olla. Nappi on osottautunut myös hyväksi perhekoiraksi. Ihanaa kun koira sopeutuu siihen että välillä on vähemmän toimintaa ja sitten taas tarvittaessa koirasta kuoriutuu mukava harrastukaveri. Isäntäkin innolla odottaa syksyä ja metsästyskautta kun viime vuonna se meni pitkälti raksailun merkeissä. 

Kärsivällisesti Nappi jaksaa olla taaperon leikeissä mukana ja vähän rajujenkin hellydeenosoitusten kohteena. Tehokaksikko saa halutessaan melkoisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita aikaan. Taaperon 1,5v suurinta hupia tällä hetkellä on etsiä piilotetut pallot ja heitellä niitä pitkin taloa Napin säntäillessä perässä kuuluu vain röhönaurua. Pallojen puuttuessa hommaan käy esim. tyhjät limsapullot tai hätätapauksessa omat lelut. 

Nappi on mun mielestä jopa vähän liiankin kiltti - mutta hyvä näin! Eräänä iltana aloin ihmettelemään että mitä tuhokaksikko oikein puuhaa.. Tyttö oli mennyt koiran viereen repimään Kalevasta suikaleita ja niitä sitten syötti koiralle. Ja Nappihan söi! Olen myös joutunut useamman kerran hakemaan tytön Napin päältä kun on ratsastanut koiralla!! Kertaakaan ei ole tyttö tippunut vaan aina Nappi on jaksanut odottaa että tulen pelastamaan. Saisi kyllä ravistaa tytön lattialle jospa ratsastamisleikit loppuisi siihen.Yllättävän hyvin Nappi myös osaa varoa näitä pieniä. Tänäänkin koiran pallo lensi sitterin ylitse jossa vauva nukkui  mutta onneksi koira ei mennyt lelun kanssa samaa linjaa. Yllättävää kyllä, sen verran pallohullu se on! 

Tarkoitukseni on ilmottautua kevään tokokoulutuksiin jos sellainen jälleen tässä lähistöllä järjestetään. Mietinnän alla on myös uusia aluevaltauksia mutta niistä lisää mikäli toteutuvat. Jatkamme kyllä  tokon ja nomen parissa. Ehkä innostun myös johonkin näyttelyyn ilmottautumaan ettei tulisi vallan välivuotta mister touhuista. Jospa myös yhdelle tai useammalle leirille pääsisimme osallistumaan  Siinäpä sitä olisi tavoitetta kerrakseen, unohtamatta ihanaa arkielämää, pitkiä metsälenkkejä ja kesäisiä uintiretkiä